Din in inima țării, facem ca micile inimioare de cititori sa bată la unison în ritmuri de poveste, cu cele mai frumoase cărți pentru copii! Fie că vorbim despre lansări de carte, întâlniri cu autori consacrați, conferințe pe teme de parentaj, întâlniri inedite de lectură ori ateliere creative, proiectele noastre au căutat mereu să aducă zâmbete, joacă și conectare, dar mai ales, drag de carte și tot ce poartă bun cu ea lectura.

Dincolo de acestea, în activitatea clubului am integrat evenimente mari precum:

Pachetul cu povești – proiect pilot în cadrul căruia timp de o lună, în stare de alertă, am găsit variante pentru a aduce copiii și cărțile împreună. Află mai multe aici.

Povești din Săptămâna Altfel – unde întindem o mână de ajutor educației formale, ce simte nevoia de dezvoltare multilaterală a copiilor, iar in cadrul programului național „Școala Altfel”, demarăm proiectul Povești din Săptămâna Altfel. Află mai multe aici.

Târg de carte – singurul din zona noastră dedicat exclusiv copiilor, ce a adus în fața publicului cele mai bune titluri editoriale la prețuri promoționale. Află mai multe aici.

Tabără de lectură – prima din zona noastră ce a adus laolaltă peste 80 de familii în lumea satului de altă dată. Află mai multe aici.

Maratonul de lectură – unde am testat rezistența la citit și ascultat povești. Află mai multe aici.

Giving Tuesday #puneinimă în lectură Află mai multe aici.

Lansări de carte ale marilor autori români. Află mai multe aici.

Îndrăznim să sperăm că un oraș de dimensiuni medii din centrul țării, Capitală de suflet a românilor, poate găzdui prin dăruire și implicare, evenimente de seamă cu personalități marcante ale literaturii pentru copii. Întâlnirile de lectură de până acum, cu nume mari din domeniu precum Cristina Andone, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Petre Crăciun, Bogdan Gargarița, Bianca Mereuță, ne-au arătat cât de importante sunt interacțiunile directe cu autorii mult îndrăgiți și ne-au învățat să visăm că Alba Iulia poate deveni un punct de referință pe harta iubitorilor de cărți pentru copii.

O comunitate de peste 2000 de părinți ce înțeleg importanța lecturii în viața celor mici a crescut în jurul nostru în tot acest timp de la înființare și până în prezent, fapt ce ne responsabilizează în plus pentru a le oferi acestora și mai ales copiilor, șansa de a crește prin lectură!