Întâlniri din lumea cărților

„Cu copiii la povești” e club de lectură ce îmbină poveștile cu ateliere creative, storytelling și socializare pentru copii și părinți. În cadrul fiecărei întâlniri citim împreună una sau două cărticele, dezbatem apoi într-o sesiune de storytelling cele citite, participăm la ateliere creative în directă concordanță cu mesajele cărților, iar la final e timp liber de joacă și socializare.

De la înființare până în prezent, peste 50 de astfel de întâlniri de lectură au adus copiii din comunitatea noastră la povești, iar drumul ne e înainte.

Urmând un calendar prestabilit, întâlnirile clubului de carte au loc o dată la două săptămâni, joia, de la ora 18:00. Dacă vrei să fii la curent cu următoarele noastre întâlniri clasice de lectură, te rugăm să te abonezi la newsletter aici.

Clubul de carte și noul context al distanțării sociale. Atât timp cât viața merge înainte, chiar dacă într-un mod total neașteptat și după reguli noi, considerăm că e de datoria noastră să ne adaptăm contextului și să depunem eforturi în a aduce copiii și cărțile împreună. Odată cu izolarea forțată, ne-am mutat online, prin intermediul video-poveștilor lecturate pe canalul nostru de Youtube, precum și pe pagina de Facebook Cu copiii la povești.

Am creat așadar o reală bibliotecă virtuală, cu peste 50 de cărți pentru copii transpune online, alături de mesaje adresate părinților, pornind de la fiecare carte în parte. Timp de șapte săptămâni, de luni până vineri, am postat în fiecare zi câte o nouă poveste, iar de acum, proiectul va continua cu o nouă videolectură săptămânală, până când ne vom putea relua activitatea sub forma întâlnirilor fizice, clasice de lectură.

Însă întrucât ne dorim să revenim treptat spre o normalitate ce să păstreze din vechile obiceiuri sănătoase, simțim că trebuie să fim proactivi în a merge înainte, având curaj de a face lucrurile altfel. Distanțarea socială va rămâne probabil o perioadă îndelungată în viața noastră, va trebui să învățăm să trăim cu ea, făcând lucrurile diferit, însă neabandonând principiile ce ne-au determinat să ne implicăm în comunitate.

Mai mult decât atât, ne asumăm să ducem povestea mai departe, indiferent de context. Atât timp cât viața merge înainte, vom aduce copiii și poveștile împreună, fie că e vorba de întâlniri offline sau online.